Feesten en vuurwerk in de hele wereld

In de hele wereld is het nieuwe jaar verwelkomd met feesten en vuurwerk. In Londen zagen zaterdag 250.000 mensen een gigantisch vuurwerk bij het opvallende reuzenrad aan de rivier de Thames, nabij de Big Ben.

In het Arabische Dubai werd het hoogste vuurwerk ter wereld afgestoken. Dat gebeurde vanaf het hoogste gebouw ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa die op 4 januari 2010 is geopend. De Australische stad Sydney heeft naar eigen zeggen het grootste vuurwerk ter wereld afgestoken. Hier is 7000 kilo aan vuurwerk in rook opgegaan, voor de ogen van 1,5 miljoen toeschouwers op de stranden.

In New York hadden circa 1 miljoen mensen zich traditioneel verzameld op Times Square, om af te tellen naar middernacht. Ze keken daarbij juichend toe hoe een kristallen bal, verlicht door 32.256 Philips LED-lampen, een paal afzakte. De kristallen bal is volgens organisatoren de grootste ter wereld.

Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro in Brazilië heerste een carnavalsstemming: 2 miljoen mensen vierden het nieuwe jaar op het Copacabanastrand, met zomerse sambamuziek. Vanaf pontons in de rivier Rio vlogen duizenden stuks vuurwerk de lucht in. Zaterdag is hier ook het logo voor de Olympische Spelen 2016 in Brazilië onthuld.

Het nieuwe jaar begon het eerste op het kersteiland Kiritimati, nabij de internationale datumgrens. Het nieuwe jaar begon daar al vrijdag om 11 uur Nederlandse tijd. De laatsten die 2011 ingaan, zijn inwoners van Hawaii zaterdag 11 uur Nederlandse tijd.

Parijs

In Parijs hadden 200.000 mensen zich verzameld op de Champs-Elysées en rond de Eiffeltoren. De stad had vuurwerk echter strikt verboden om branden en gewonden te voorkomen. Wie toch iets afstak, moest een boete van 38 euro betalen.

In Griekenland had de noodlijdende overheid het traditionele staatsvuurwerk wegbezuinigd. In Berlijn kwamen honderdduizenden naar de Brandenburger Tor. Daar was vuurwerk en een show met tenor Paul Potts en de Amerikaan David Hasselhoff (Knight Rider, Bay Watch).

Het ruimtestation ISS proostte vier maal op het nieuwe jaar. De zes bemanningsleden uit Rusland, VS en Italië telden steeds af naar de middernacht in hun drie vaderlanden. Een vierde maal deden ze dat op middernacht Greenwich-tijd.

Bron: Nu.nl.

Datum: 01 januari 2011

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En je ontvangt als eerste onze digitale vuurwerkfolder!

E-mail adres:*
Typ onderstaande tekens over:*
capt
 (anti spam)

* Verplicht om in te vullen

Vuurwerk foto's

Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk

Vuurwerk Amstelveen

Wij staan voor:

  • Het mooiste siervuurwerk
  • Veiligheid
  • Optimale service
  • Snelle afhaalmogelijkheden
  • En nog veel meer...!
Download vuurwerk bestelformulier

Deel het nieuws!

Openingstijden:

Bekijk hier de openingstijden van de vuurwerkafdeling tijdens de voorverkoop.

Klarenbeek Bouw & Doe-Het-Zelf

Amstelveenseweg 1162
1081 JW Amsterdam

T: 020 - 644 40 36
E: info@klarenbeek.eu